DCC Decoder Service


Ga naar de inhoudsopgave

Hoofdmenu:


Wat klanten schrijven

Klanten reageren

Op deze pagina kunnen reviews geplaatst worden van klanten. Om redenen van privacy zijn de adres gegevens niet vermeld, maar wel bij DCC Decoder Service bekend.

---------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------

12-05-2023.
Mijn dank voor de restauratie en digitaliseren van mijn 54 jaar oude Fleischmann NS 1200 E-loc. In mijn beleving heeft deze locomotief niet eerder zo soepel gereden. Ook verbazingwekkend is het rijgedrag bij het rangeren. Het resultaat zijn de restauratie meer dan waard. Van jaren in de vitrinekast eindelijk weer terug op de treinbaan.
Peter Loth.

---------------------------------------------------------------------------

08-01-2023.
Beste Joop. Bedankt voor hjet goede werk. De Pennsylvania Steamturbine heeft een super geluid.
Groeten Marco.


--------------------------------------------------------------------------

21-12-12022.
Bedankt voor het goede werk, hjet meeste is wel af, de twee SBB locomotieven komen volgend jaar wel. Ik ben blij dat ik mijn Amerikaanse stoom locomotieven naar jouw gebracht heb.

Hartelijke groeten Marco.


--------------------------------------------------------------------------

29-10-2022.

Beste Joop, je was me net te snel af. Ik wilde jou vandaag een berichtje sturen. Ik ben tevreden met de locomotieven, als je wilt mag je best een project op jou site plaatsen.
Groeten Marco.

Voor deze klant heeft heeft
DCC Decoder Service, van het merk Broadway Limited, diverse locomotieven omgebouwd met ESU sounddecoders omdat de Broadway Limited sound toch niet was wat de klant er van verwachtte. Ook de TRIX sounddecoders voldeden niet aan zijn wensen. De complete bedrading moest worden gesaneerd en opnieuw aangebracht en geschikt gemaakt worden voor de ESU decoders.


---------------------------------------------------------------------

15-11-2018.

Geachte heer Versseput.
Ik heb de vlakke micro motor ingebouwd in mijn Fleischmann NS 1215. Dat ging eenvoudig en het resultaat is erg goed. De lok heeft nu weer genoeg trekkracht en loopt heel mooi vooral bij lagere snelheden.
Kortom, ik ben er zeer tevreden over.

Met vriendelijk groet,
Cees de Gier.


-----------------------------------------------------------------------


05-04-2018.

Beste Joop,

De door jullie voor mij gedigitaliseerde locs lopen voortreffelijk.

Frans Zoutberg.


Noot van DCC Decoder Serrvice.
Deze klant gaf ons de opdracht om zijn N-schaal locomotieven digitaal te maken.-----------------------------------------------------------------------


28-03-2018.

Dag Joop, hedenmiddag de HAG locs laten rijden het is werkelijk niet te geloven hoe mooi en stil de machinerie loopt.

Bedankt voor deze kwaliteit.

Theo van de Weert.-----------------------------------------------------------------------


27-02-2018.

Ik ben blij in jouw iemand gevonden te hebben die kundig is en geniet van zijn werkzaamheden.

Theo van de Weert.

Noot van DCC Decoder Service.
Deze klant gaf ons de opdracht om zijn BLS en SBB, HAG locomotieven te digitaliseren en uit te rusten met LED verlichting. Tevens moest daar onderhoud aan gepleegd worden.------------------------------------------------------------------------


10-02-2017.

Hallo Joop,

Gisterenavond ontving ik (via mijn kennis) mijn TRIX-loc (SBB Cargo Re483) weer terug. En vanmiddag heb ik 'm laten rijden. En dat doet hij fantastisch ! Geen geratel meer over de bielsen. Je hebt een mooi stukje werk afgeleverd Joop. Hartelijk dank !

Met vriendelijke groet,

Joop Rosie.

Noot van DCC Decoder Service; Standaard heeft deze TRIX locomotief wielen met grote flenzen, en dat rijdt niet op code 83 en code 70 rails. De vraag van deze klant was of de wielen afgedraaid kunnen worden naar een ander profiel. Dat is geworden het Amerikaanse RP-25 profiel. De loc is bij ons getest op een modelbaan met shinohara rails, wissels en Roco wissels.

-------------------------------------------------------------------------


05-02-2017.

Beste Joop,

De door mij bestelde Faulhaber motor, met bijbehorend tandwiel voor mijn Lima Koploper was heel snel geleverd.
En toen ik er niet helemaal uitkwam met het juist plaatsen van de nieuwe motor in de oude behuizing, kreeg ik van Joop heel snel een uitgebreide beschrijving hoe het projectje aan te pakken.
Intussen draait het nieuwe motortje prima, de rij eigenschappen zijn er met sprongen op vooruit gegaan!
Geweldige service, dankjewel!

met vriendelijke groet,

Edward Kolkmeijer


-------------------------------------------------------------------------


13-02-2015.


Hallo Herr Versseput,

Vielen Dank für Ihre Hilfe, die Lok läuft. Ich habe das rote Kabel an beiden Drehgestellen an der isolierten Klemme befestigt. Das schwarze Kabel hat am Motorfahrgestell keinen Schleifkontakt, darum direkt an den Decoder, die Lok läuft trotzdem. Nochmals vielen, vielen Dank Dank.

Mit freundlichen GrüßenBurkhard Busche.

--------------------------------------------------------------6 April 2014.

DCC Decoder Service is een kleinschalige onderneming waarbij electrotechnische kennis van modeltreinen evident is.
Mijn ervaring is dat Joop Versseput op een rustige manier helder wordt uitgelegd wat de voor en nadelen van de verschillende mogelijkheden zijn.
Zelf heb ik tientallen jaren geleden mijn ervaring opgedaan met analoog bestuurde modelbanen (met de bekende PTT relais).
Zonder enige kennis van de digitale technieken heb ik me laten uitleggen dat hierdoor de mogelijkheden sterk zijn vergroot.

Door de duidelijke uitleg en het vertrouwen dat Joop Versseput uitstraalt, heb ik besloten om de modelhobby na tientallen jaren weer op te pakken op de digitale manier. De extra vragen die ik stel, worden als service prima beantwoord.
Hartelijk dank hiervoor.

Lieme Huib Osinga.

---------------------------------------------------------------------------

24-03-2013.

Beste Joop. Bedankt voor de geweldige service.
Een poosje terug wilde ik een sounddecoder in de Athearn Gas Turbine locomotief van Union Pacific, maar welke? Na overleg met je, over de voors en tegens van de diverse merken decoders, zijn we uitgekomen op een Zimo MX645R sounddecoder. Deze is afgeleverd met de juiste sound en ik heb deze zelf ingebouwd. Het resultaat mag er zijn en ik heb er filmpje van gemaakt. In het filmpje is het Mars licht nog niet ingesteld, hij staat in het filmpje nog op dubbelpuls. Ook het sluitlicht is later gewijzigd. http://youtu.be/uOvNZoIQrLI .

In mijn Athearn AC4400 wilde ik ook goede sound hebben. Ook nu weer een Zimo sounddecoder besteld met de originele sound. Echter na inbouw bleek de sound mij tegen te vallen. De sound had geen body over zo'n kleine luidspreker. Het geluid van blazen in de uitlaat overheerste, maar op één of andere manier werd de zaak ook overstuurt. Het geluid kon mij niet bekoren. Dus overlegd en Joop had nog wel wat mogelijkheden. Maar eerst heeft Joop een hele dag aan het geluid gesleuteld totdat dit wel in orde was. Toch ging mijn voorkeur meer uit naar een ander soort Dieselgeluid, ook al was dat dan niet origineel. Het werd nu een ESU sounddecoder met de sound van een Dash9-44CW. Deze werd ook weer met de nodige uren helemaal afgeregeld zodat alle geluiden goed tot hun recht kwamen. Deze is nu ingebouwd en de sound perfect.

Al met al een geweldige service en advies. Ik kom zeker weer terug.

Henny B.

---------------------------------------------------------------------------

TESTIMONIUM 17-02-2013.

ROCO
N ORTLANDER GEDIGITALISEERD EN VAN NEM NAAR RP25.

Ter gelegenheid van het 50e jubileum jaar van de Nederlandse en Zwitserse TEE heeft ROCO, in 2007, dit mooie treinstel in HO uitgebracht. Tegelijkertijd bracht ROCO de Northlander uitvoering op de markt. Daar ik sinds de verkoop van de 4 TEE’s aan de Ontario Northland Railway een grote fan ben van dit treinstel, heb ik direct toegehapt. Prachtig treinstel in HO maar met NEM wielen. Was even schrikken toen ik mijn aanwinst op de Fremo club Lay Out liet rijden. Veel herrie daar waar de bielzen i.p.v. de railstaven werden bereden. Dan maar op zoek naar RP25 wielen. Daar de Nortlander tevens voor de Canadese markt bedoeld was, verwachtte ik geen problemen. Jawel dus, geen RP25 wielen. Afdraaien dus. Geen eenvoudige klus daar de wielen slechts met veel moeite van de assen verwijderd kunnen worden en met evenveel moeite weer teruggeplaatst kunnen worden. Joop Verseput heeft deze klus naar volle tevredenheid geklaard. Omdat hij toch bezig was heb ik hem gevraagd de Northlander te digitaliseren en tevens LED verlichting in het motorrijtuig, stuurstand rijtuig en de tussenbakken aan te brengen. Helemaal goed gelukt. Het motorrijtuig en het stuurstand rijtuig hebben zelfs cabine verlichting. Mijn Northlander zoeft nu naar mijn volle tevredenheid over de club lay out.
Good Job Joop tegen een alleszins schappelijke prijs.

Karel de Rooij, FREMO lid.


-----------------------------------------------------------------------

08-10-2012

Geachte heer Versseput.
Nog bedankt voor uw eerste adviezen n.a.v. mijn vraag over het digitaliseren van mijn analoge Fleischmann treinen. Ik heb even de tijd genomen om mij verder te informeren over de mogelijkheden daarvoor.

Allereerst mijn complimenten voor uw website. Het gaf mij, als beginnende gebruiker, een prima uitgangspunt voor mijn onderzoekje. Ik heb er veel aan gehad.
Inmiddels heb ik de eerste loc voorbereid (het motorschild is vervangen en de motor grondig schoongemaakt) en de loc rijdt op de analoge baan weer prima. Tevens heb ik de door u in uw site beschreven stroommeting uitgevoerd. De stilstand loc-stroom is 0,76 Ampère en de rij-bedrijf loc-stroom is 0,31 Ampère.

W. Welling.

-----------------------------------------------------------------------

26-08-2012.

Beste heer Versseput, ik heb de volgende ervaring met de ombouw van mijn Fleischmann en Hornby loc.
Kort maar krachtig: ten eerste gaat de ombouw nogal snel. Vandaag gebracht, een aantal dagen later is ie klaar!
Ten tweede wordt het deskundig uitgevoerd. Bij de meeste modelbouwers is de modelspoorcollectie nogal dierbaar bezit. Daarmoet voorzichtig mee om worden gegaan. Dat gebeurt bij DCC decoderservice.
Ten derde krijg je goede adviezen en ten vierde worden de ombouwactiviteiten goed uitgevoerd waardoor je een perfect werkend model weer terug krijgt.

André van Zuijlen.


-----------------------------------------------------------------------

25-04-2012.

Geachte heer Versseput.

De Shinkansen is ruim op tijd gearriveerd. Reeds vanmiddag voor de deur. De trein loopt fantastisch en ziet er goed uit met de verlichting.
Nogmaals bedankt.
Ik zal binnenkort een pakketje maken met nog wat treinen en wagons om verlichting in te bouwen. Ik zal vooraf nog even bellen.

Met vriendelijke groet, Ton van Egmond.

-----------------------------------------------------------------------

24-10-2011

Hoi Joop.

Nog bedankt voor de levering van de Digitrax Zephyr Xtra. Deze regelaar werkt geweldig. Van al mijn Amerikaanse locomotieven kan ik nu tenminste alle functies bedienen. Dit kan met de Roco Lokmause niet. De Nederlandse vertaling van de Digitrax Quick start Guide is ook erg handig. Die heeft me al veel geholpen.

Met vriendelijke groet, Karel Beijzen.


-----------------------------------------------------------------------

19-04-2011.

Beste Joop,

Mijn eerste sounddecoder is door u ingebouwd, en dit naar volle tevredenheid. De kosten zijn te overzien, en je krijgt echt kwaliteit voor je geld. Voor mij is natuurlijk de kwaliteit van het geleverde product belangrijk maar zeker ook de service achteraf. Ik heb ervaren dat dat hier wel goed zit!

Is iemand van plan om een dergelijke klus uit te besteden, denk dan aan DCC Decoder Service. Op termijn zullen al mijn locs dergelijke decoders krijgen en ik weet nu al dat de opdracht hier naar toe gaat.

Vriendelijke groet
B. Doorduin.


-----------------------------------------------------------------------

31-03-2011.

Beste Joop, mooi werk heb je geleverd.
Ik heb de foto's gelijk doorgestuurd naar de spuiter.
Als je mij de rekening mailt, dan kan je de locomotief opsturen.

Groetjes, H. Hendriks.

Noot van
DCC Decoder Service; de opdracht was een NS 450 kap, van de firma Kleinspoor, pas te maken op een Roco Hippel chassis welke in een 3 rail wisselstroom uitvoering is geleverd.

------------------------------------------------------------------------

05-03-2011.

Geachte heer Versseput,

Dinsdag, jongstleden, heb ik de door u herstelde lok's ontvangen.
En heb ze deze namiddag eens getest en ze rijden prima. Dus u heeft weer eens goed werk geleverd, zoals met de Alaska lok.
Bij deze dank ik u hartelijk voor de goede service en vertrouwen.

Vriendelijke groeten, Marc Ros.

-------------------------------------------------------------------------

17-11-2010

Geachte heer Versseput,

Hierbij wil ik u bedanken voor het digitaliseren en nakijken van mijn locomotieven.
Het inbouwen van de decoders is prima gelukt. In het bijzonder mijn dank voor het installeren van de Zwitserse verlichting en het vervangen van een motor.
De locomotieven rijden als een zonnetje en kunnen ook kruipen over de rails. Het gebruik van de Zwitserse verlichting is daarbij een attractie op zich.

Kortom, als klant ben ik zeer tevreden omdat:
1. het werk van goede kwaliteit is.
2. de kosten niet hoog zijn.
3. voor de afgesproken data is geleverd.
4. de configuratie op papier en een geplastificeerd locokaartje worden bijgeleverd.
5. de facturen helder en met de gebruikte onderdelen en materialen gespecificeerd zijn.

Met vriendelijke groet, J.A. Groen.

--------------------------------------------------------------------------


14-02-2010.

Alhoewel ik dacht zelf enige ervaring te hebben met inbouwen van decoders, heb ik kunnen zien en ervaren dat het goed kiezen, inbouwen en afregelen van decoders een kunst apart is. Dat geldt ook voor het op de juiste wijze aanbrengen van LED-verlichting. De precisie en het vakmanschap van DCC Decoder Service zijn opvallend en de wijze waarop een aantal van mijn locomotieven en een dieseltreinstel zijn gedigitaliseerd, verdient een groot compliment. Tevens zijn een aantal lastige reparaties vlekkeloos uitgevoerd.

Ik raad iedereen aan, zowel beginners als bezitters van een analoge modelspoorbaan die willen digitaliseren, contact op te nemen met DCC Decoder Service. Daar wordt je wijzer van!

Hans van den Berg.


---------------------------------------------------------------------------

25-11-2009.

Dear Johan,
Excellent. Fleischmann motorschild recieved today. Thanks!!!

J.Romeu.

---------------------------------------------------------------------------

14-10-2009.

L.S.,
Wie ich damals berichtete hatte ich Probleme mit fleischmann's Twindecoder: halten, stueckchen fahren, halten u.s.w.
Die Firma DCC Decoder Service aus Ede (NL) tippte mich die Gluehlampen auszuwechseln gegen Led's.
Das habe ich getan und die Loks liefen vergangenes wochenende, beim Austellung in Genk, mit der Lenz Zentrale, einwandfrei !!
Die Ursache sollte die Spanningspitze beim Gluehlampen sein, die der decoder durcheinander bringen kann.
Also Problem gelöst, ich froh.

Mit herzlichen Grüssen,

R. Dorgelo, MEC Maasbuurtspoor MBS.


---------------------------------------------------------------------------
06-10-2009.

Mijn lokomotievenbestand bestaat hoofdzakelijk uit Brawa stoomlokomotieven. Enkele modellen worden alleen geleverd zonder DCC decoder, maar zijn wel voorbereid op digitalisering. Ik ben graag met modelbouw bezig, maar niet met het aanbrengen van DCC decoders. Dit komt ook omdat ik onvoldoende verstand heb van DCC decoders, inbouwen hiervan en testen van het geheel. Ook de juiste keuze voor een DCC decoder kan ik niet maken. Hierdoor heb ik DCC Decoder Service gevraagd om deze stoomloks, voor mij, van een DCC decoder te voorzien.

Na enkele dagen kreeg ik bericht wat er in de stoomloks mogelijk was. Tevens werd er een advies gegeven welke DCC decoder het beste is voor mijn stoomloks en welke kosten er aan verbonden zouden zijn. Enkele dagen later waren de stoomloks weer beschikbaar en rijden nu in optima forma rond. Een zeer uitgebreid overzicht van de instellingen en nog wat tips voor het gebruik van de stoomloks werden bijgevoegd. Mijn volgende lok, zonder DCC decoder, gaat zo weer naar DCC Decoder Service voor digitalisering.

H. Scherpenzeel.

---------------------------------------------------------------------------

10-09-2009.
Geachte heer Versseput,

Van een medelid van onze Fremo groep kreeg ik uw adres om eens te informeren naar de mogelijkheden voor het digitaliseren en modificeren van enige van mijn lokomotieven.
Ik ben zeer te spreken over de manier waarop ik van informatie ben voorzien en de daarop volgende digitalisering van mijn lokomotieven.
Ook de bijgeleverde uitgebreide CV documentatie is zeer professioneel en een goede geheugensteun voor later onderhoud.

M Booy.

Roco Hippel.

Roco Hippel chassis aangepast.

Chassis aangepast voor een NS 450 kap van de firma Kleinspoor.

Roco Hippel.

Kleinspoor kap op Roco Hippel chassis.

NS 450 kap, van firma Kleinspoor, op Roco chassis.

Homepage | Service activiteiten | Laatste Nieuws | Producten | Klanten reageren | Zelf inbouwen? | Tips voor inbouwen | Klant project foto's | Projecten | DCC techniek | Test locomotief | Workshops | DCC wetens-waardigheden | Beurzen | Links | Definities | Sitemap


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu