DCC Decoder Service


Ga naar de inhoudsopgave

Hoofdmenu:


Uhlenbrock

DCC techniek > Fabrikanten


Uhlenbrock Elektronik.


Er zijn diverse fabrikanten die Digital Command Control componenten fabriceren. DCC Decoder Service werkt met dit merk DCC-decoders. Voor een multiprotocol zoals DCC en Motorola is dit de beste optie voor onze klanten.



Opmerkelijk genoeg voert Uhlenbrock 2 serie lokdecoders. Ik zet er bewust geen DCC bij omdat hier ook andere systemen aan bod komen.


Lok-decoders.
De eerste serie is geschikt voor het Motorola protocol. Dit is de serie H0
Classic. De volgende Command Stations zijn hiervoor geschikt, Intellibox en Märklincentrales.

De tweede serie is nieuw en kan omgaan met zowel het DCC- als het Motorola protocol. Dit heet het Multi Protocol. Deze serie kan gebruikt worden onder het Intellibox systeem, Twincenter, Märklin gelijkstroom, Lenz, Digitrax, Arnold, Roco en Hornby.

Het tweede type DCC-decoder werkt op een frequentie van 18,75 KHz dat een rustige motorloop garandeert. Bij langzaam rijden is het mogelijk dat een DCC-decoder kan gaan zingen (harmonischen), maar bij het opvoeren van de snelheid zal dit verdwijnen. Alle DCC-lokdecoders zijn kortsluitvast. Hier valt de Motorola decoder NIET onder.
De Decoder voor het Motorola protocol werkt op een lagere frequentie.

De maximale stroom, die geleverd kan worden, is per DCC-decoder verschillend. Het behoeft geen betoog dat mini DCC-decoders minder stroom kunnen leveren dan voor H0, G en O schaal.

Een voorbeeld is type
76320, welke het goedkoopste is in de H0 serie voor algemeen gebruik. Wilt U een geavanceerde DCC-decoder, zoals SUSI voor aansluiting met een sounddecoder en een LISSY aansluiting voor het continu zenden van het lokomotief adres, dan U komt al snel in de duurdere DCC-decoders terecht. Maar dan heeft U ook meer functies tot Uw beschikking. Een voordeel, van deze duurdere serie, is wel dat u naderhand SUSI en/of LISSY apart kunt toevoegen middels een connector op de DCC print.
De typen die dit mogelijk maken zijn;
76330 welke pas nieuw is, 76200 76400, 76420 en 77500 voor schaal 1. Bij alle decoders kan het Flash-geheugen geupdate worden.


Functie-decoder.
Er zijn twee functiedecoders in het programma aanwezig. Eén in een mini uitvoering en de ander voor H0 en grotere schalen. Het bijzondere van functiedecoders is dat zij 4 functie uitgangen hebben. Daardoor zijn er veel mogelijkheden in een rijtuig, sluitwagen of treinstel. De uitgangen kunnen met de rijrichting meegeschakeld worden. Tevens zijn de uitgangen, voor verlichting, te dimmen. Te denken valt aan een slaaprijtuig waarin één deel van de verlichting op volle sterkte brand, terwijl in een ander deel de verlichting op minimale spanning brand. Het is een idee!


Sound-decoders.
Verder voorziet de firma Uhlenbrock ook in geluidsdecoders. Deze passen vanaf schaal H0 tot en met schaal 1. De vierkante luidsprekers zijn van zeer goede kwaliteit omdat zij met een metaalmembraam zijn uitgerust. De sounddecoders van deze firma worden altijd met de luidspreker geleverd. De kleinste levert 1 Watt terwijl de grootste 10 Watt kan leveren. .......Nou dan moet je toch wel zo langzamerhand een fikse tuinbaan hebben.
De geluiden in de sounddecoders zijn over algemeen van Europese spoorwegmaatschappijen. Tevens zijn er 14 sounddecoders met geluiden van Amerikaanse stoom- en diesellokomotieven in het programma.

Ook
DCC Decoder Service bouwt op aanvraag deze DCC-lok- en sounddecoders graag voor u in.

Meer informatie vindt U op de website van http://www.uhlenbrock.de
.

Uhlenbrock mini DCC-decoder.

DCC decoder.

DCC-decoder met SUSI connector om bijvoorbeeld een geluidsdecoder aan te sluiten. SUSI staat voor; Serial User Standard Interface.

Uhlenbrock luidsprekerserie.

Luidsprekerserie.

De kleinste luidspreker meet 15x25x12 millimeter, de grootste, hier afgebeeld, meet 28x28x12 millimeter en is 2 Watt bij sinus signaal.

Homepage | Service activiteiten | Laatste Nieuws | Producten | Klanten reageren | Zelf inbouwen? | Tips voor inbouwen | Klant project foto's | Projecten | DCC techniek | Test locomotief | Workshops | DCC wetens-waardigheden | Beurzen | Links | Definities | Sitemap


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu