DCC Decoder Service


Ga naar de inhoudsopgave

Hoofdmenu:


Programmeren

Service activiteiten > Diensten


Programmeren van DCC decoders.


Modelspoorlocomotieven met geluid komen steeds meer in opmars. Ook de modelspoorlocomotief fabrikanten brengen steeds meer locomotieven met geluid en al op de markt. Nu zult u zeggen, dat is lekker makkelijk. Maar er zijn hobbyisten die locomotieven hebben uit de oudere tijden waar toen nog helemaal geen sprake was van digitaal rijden. Deze locomotieven worden door deze hobbyisten zelf omgebouwd of zij laten dat doen door gespecialiseerde bedrijven, zoals DCC Decoder Service.

Nu dienen die DCC decoders of geluiddecoders ook geprogrammeerd te worden, en niet elke hobbist heeft de hardware en programmatuur daarvoor. Ook dat is namelijk een investering die niet goedkoop is. Ook zijn er hobbyisten die dat liever uitbesteden aan diezelfde gespecialiseerde bedrijven.

Er zijn ook DCC decoders die zich alleen met een speciale programmeerversterker laten programmeren. Niet iedereen heeft deze programmeerversterker in zijn/haar bezit.
DCC Decoder Service kan u juist daarbij helpen.


DCC Decoder Service kan voor u vele decoders programmeren. Wij zijn in staat om de volgende decoders te programmeren voor de Europese merken;

ESU LokPilot v4.0.
Uhlenbrock Elektronik GmbH.
ZIMO Elektronik,
met speciale programmeer versterker.
Lenz Elektronik GmbH,
met speciale programmeer versterker.
Hornby.
Tams.
Viesmann.
Kuehn.
Technology for Trains GmbH, (T4T).
BRAWA.
Digirails.
Rautenhaus GmbH.

Tevens biedt
DCC Decoder Service u de mogelijkheid om andere ESU lok sounds op uw ESU LokSound v 3.5 , v 4.0, v 5.0 en LokSound select decoders te plaatsen. Er zijn geluiden beschikbaar van diverse soorten tractie materieel van landen uit noord- tot zuid Europa. Waaronder 39 stoomlocomotieven, 60 Diesellocomotieven en 49 electrischelocomotieven. Maar ook uit Amerika, zie hieronder.DCC Decoder Service is ook in staat om de volgende Amerikaanse DCC decoders te programmeren;

Digitrax.
Team Digital.
NCE.
CVP Products.
QSI Solutions,
met speciale programmeer versterker.
Soundtraxx, DSD en Tsunami, met speciale programmeer versterker.
ESU LokSound Select, met speciale programmeer versterker.
ATLAS.

Ook voor de ESU LokSound Select is DCC Decoder Service in staat om Amerikaanse ESU lok sounds op uw ESU LokSound Select decoder te plaatsen.
Er zijn meerdere sounds beschikbaar dan hier vermeld zijn;
Alco 244 en 251,
GE 7FDL,
EMD 567 en 645, 645E, 645F,
EMD 710GB,
Mikado,
2-8-0 Consolidation,
2-8-2,
4-8-2,
4-8-4 Class J,
2-10-2,
4-4-0 American,
2-6-2 Tank.
Big-Boy.
Streetcar (tram) PCC, zoals die ook in Den Haag gereden hebben.


Ook
QSI Solutions biedt de mogelijkheid om diverse loksounds op uw QSI sounddecoder te plaatsen wat verzorgd kan worden door DCC Decoder Service.
QSI heeft voor de diesellocomotieven een breed scale van 157 verschillende dieselloc geluiden, van Alco, EMD, Baldwin, GE enz, met verschillende luchthoorns in het programma. Tevens is er één geluid van een electrische locomnotief beschikbaar en 54 verschillende geluiden voor stoomlocomotieven. Deze laatsten gaan van een simpele 0-4-0 tot en met de machtige 4-8-8-4, de Big-Boy van Union Pacific, en drie logging stoomlocomotieven.Märklin decoders worden over het algemeen middels dipswitches geprgrammeerd. Indien het een Märklin locomotief betreft met een ESU Sounddecoder, ook dan kan DCC Decoder Service deze ESU Sounddecoder voor u programmeren.


Ook het controleren van de opgegeven frequenties, door de fabrikanten, van het DCC signaal, middels een oscilloscoop, behoort tot de mogelijkheden.

Mocht nu blijken dat uw decoder niet in het lijstje staat, neem dan even contact op met DCC Decoder Service middels een E-mail en stel daarin uw vraag of u belt even.

Het E-mail adres staat rechtsonder op elke webpagina. Het telefoonnummer kunt vinden onder de knop "Definities" gevolgd door de knop "Contact". Maar ook kun u dit hier vinden.

Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om deze aan ons te stellen.

Homepage | Service activiteiten | Laatste Nieuws | Producten | Klanten reageren | Zelf inbouwen? | Tips voor inbouwen | Klant project foto's | Projecten | DCC techniek | Test locomotief | Workshops | DCC wetens-waardigheden | Beurzen | Links | Definities | Sitemap


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu