DCC Decoder Service


Ga naar de inhoudsopgave

Hoofdmenu:


LED-verlichting

Service activiteiten > Diensten


Inbouw Service LED-verlichting.


LED. (Light Emitting Diode).
LED's zijn er in verschillende uitvoeringen. Er zijn losse leds van 3 en 5 millimeter en in diverse kleuren. De kleuren zijn geel, wit, warm wit en xenon wit. Deze laatste kleur neigt naar de blauwe kleur. De kleuren wit en warm wit wordt voornamelijk gebruikt in frontverlichting van lokomotieven en treinstellen. Ook komt xenon wit hierin voor, maar dat zal hooguit in de modernste treinstellen voorkomen. Geel komt voor bij oudere lokomotieven die in het verleden ook met geel licht reden.


Lokomotief werkzaamheden.
In de N-schaal zal er 1 lampje aanwezig zijn voor de frontverlichting en één voor de andere zijde. Om te kunnen vaststellen of er een LED ingebouwd kan worden, zal dit eerst onderzocht moeten worden.

In H0-schaal lokomotieven gaat dit over het algemeen wat makkelijker. Er kan hier gekozen worden uit de standaard verlichting, dus drie lampen aan de frontzijde tegelijkertijd te laten branden, of drie lampen laten branden aan de frontzijde en één lamp aan de achterzijde, het zogenaamde rangeerlicht. Dit komt veel voor bij verschillende Zwitsersespoorwegmaatschappijen.

Na inbouw wordt de verlichting geprogrammeerd en getest met de DCC-decoder naar de wensen van de klant.
Tevens wordt er dan een CV-lijst meegeleverd van de ingestelde CV-waarden.

Wanneer een LED niet past en er dient enig freeswerk aan het chassis of de kap te worden uitgevoerd, dan wordt dit tegen een uurloon van € 24,85 uitgevoerd. Dit uiteraard na overleg met de klant.


Rijtuig werkzaamheden.
Rijtuigen kunnen voorzien worden van strips met daarop LED-verlichting in diverse kleuren. De kleuren zijn geel, wit en warm wit. Geel wordt veel gebruikt in oude rijtuigen en moet de oude peertjes nabootsen. In modernere rijtuigen komt al veel warmwitte verlichting voor, terwijl de witte verlichting de TL-verlichting kan nabootsen.

De LED-strip kunnen in diverse lengtes in de rijtuigen gemonteerd worden. Uiteraard dient er ook een functiedecoder in het betreffende rijruig geplaatst te worden om de verlichting aan en uit te kunnen schakelen. Zelfs is het mogelijk om het ene deel van het rijtuig zwakker te laten verlichten dan het andere deel. Voor de functiedecoder wordt altijd gebruik gemaakt van het merk
Digitrax.

Na inbouw wordt de verlichting geprogrammeerd en getest met de functie-decoder naar de wensen van de klant.

Wanneer een LED-strip niet past en er dient enig freeswerk aan het chassis of de kap te worden uitgevoerd, dan wordt dit tegen een uurloon van € 24,85 uitgevoerd. Dit uiteraard na overleg met de klant.


Opdracht.
Op deze pagina kunt u een PDF formulier downloaden waarin u kunt aan geven welke werkzaamheden dienen te worden uitgevoerd.

Uiteraard is het mogelijk om naar wensen van de klant de werkzaamheden te laten uitvoeren. De klant wordt daarbij met met raad en daad terzijde gestaan door
DCC Decoder Service.

DCC Decoder Service adviseert u ook om een kopie van de originele handleiding van uw om te bouwen model mee te sturen.

Mocht een klant besluiten de werkzaamheden NIET te laten uitvoeren na vooronderzoek, dan zijn er onderzoekskosten verschuldigd afhankelijk van de tijdsduur met een minimum van € 15,50.


Verzending.
Kosten van verzending komen altijd voor rekening van de klant. De klant dient het item verzekerd te verzenden, dit in verband met eventuele transportschade.
DCC Decoder Service stuurt het item ook weer verzekerd terug naar de klant.

Ook is het mogelijk om uw rijdend materieel persoonlijk bij
DCC Decoder Service af te leveren en weer op te halen. Zie voor het adres het PDF formulier.

Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om deze aan ons te stellen.

NS-Sprinter 2011 Fleischmann.

Sprinter bij nacht inkomend

Sprinter uitgevoerd met gele led verlichting in de koplampen en witte compartiment verlichting.

NS Sprinter 2011 Fleischmann.

Sprinter bij nacht uitgaand

Dezelfde sprinter uitgevoerd met rode led sluitlichten.

NS sneltreinrijtuig AB Fleischmann.

NS sneltreinrijtuig AB Fleischmann.

Voorzien van rode LED sluitlichten.

Amerikaanse diesel SD40-2.

SD40-2. Ground ligts ON.

Lok uitgevoerd met extra ground lights onder de cabine, access step ligts op alle vier hoeken van de lok, cabine verlichting en een werkend rotary beacon (zwaailicht) op het dak.

Amerikaanse diesel SD40-2.

Nu met voornoemde verlichting uitgeschakeld.

Rijtuigverlichtingsprint uitgevoerd met LED's.

Rijtuigverlichtingsprint.

Deze print is op drietal lengtes op maat te maken.

Ingebouwde rijtuig-LEDverlichtingsprint.

Ingebouwde rijtuig-LEDverlichtingsprint.

Door de groene ramen is het gele licht goed te zien. Het originele stuurstandrijruig stamt uit de 50er jaren.

Homepage | Service activiteiten | Laatste Nieuws | Producten | Klanten reageren | Zelf inbouwen? | Tips voor inbouwen | Klant project foto's | Projecten | DCC techniek | Test locomotief | Workshops | DCC wetens-waardigheden | Beurzen | Links | Definities | Sitemap


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu